De Franse HangoorHangoor/BorisFrame.jpg - 15676 Bytes


De Franse Hangoor ook wel de Buldog onder de konijnen genoemd, is vrijwel het zelfde konijn als de Duitse Hangoor en de Nederlandse hangoor dwerg. Bij de Franse Hangoor is alleen alles veel groter en forser. Het is als ras een ontzettend fijn gezelschap dier, zeker voor mensen die geen hond of kat willen hebben. Franse Hangoor is een lief en aanhankelijk dier, over de bol aaien is een liefhebberij van de Franse Hangoor.

Hangoor/Po2000Frame.jpg - 14437 Bytes


Land van herkomst is natuurlijk Frankrijk. In Nederland werd dit ras erkend in 1907 en is sinds die tijd niet meer weg te denken. De Franse Hangoor en de Engelse Hangoor zijn de oudste hangoor rassen in Nederland ze zijn in het zelfde jaar erkend.

De Franse Hangoor geniet al jaren grote belangstelling het ras heeft iets dat erg aanslaat bij groot en klein. In het bijzonder zijn er natuurlijk de karakter eigenschappen zoals hun makheid en aanhankelijkheid ze zijn erg aaibaar. En dan is er natuurlijk hun uitstraling van hun machtige kop en forse postuur, ze hippen in het rond of dat er een olifant rond huppelt.

Dit ras is de laatste jaren op een hoog peil gekomen, zeker als we vergelijken met andere Europese landen. Dat hebben we te danken aan een goed stel fokkers maar ook zeker aan de keurmeesters van de speciaalclub.

Wat te denken aan de wam vorming en de verandering aan type en bouw. De fokkers hebben de laatste 50 jaar hard gewerkt om de Franse Hangoor te verbeteren en met een maximum gewicht van 6,5 kg heeft de speciaalclub een stap in de goede richting gezet om de Franse Hangoor op een hoog peil te brengen.

Hangoor/DoortjeFrame.jpg - 8248 Bytes


Verkorte omschrijving ras standaard:

Type en bouw:
Het lichaam is stevig, gedrongen en massief. De benen zijn grof, dik, kort en gespierd.

Gewicht:
Het gewicht bedraagt 5 tot 6,5 kg.

Pels:
De beharing is dicht, zacht en glanzend, heeft veel onder wol en de pels is iets langer als dan bij andere grote rassen.

Kop:
De kop is sterk ontwikkeld, breed tussen de ogen, sterk ontwikkelde wangen brede snuit. Het neus been is sterk gebogen.

Oren:
De oren zijn dik, breed en stevig en aan het eind lepel-vormig afgerond. De oren hangen met de schaalopening naar de kop gekeerd lootrecht naar benende.

Kleuren:
Konijngrijs, IJzergrauw, Blauwgrijs, Blauwgrauw, Zwart, Blauw, Madagascar, Isabella, Chinchilla en Wit. De kleur wit met rode of blauwe ogen. Verder zijn al de hier boven genoemde kleuren ook in bont erkend.

Heeft u vragen omtrent dit onderwerp neem dan contact op met ons.